top of page

Έκθεση Ζωγραφικής "Τάσεις"

Η ομάδα «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ» σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ζωγραφικής έκθεσής της με τίτλο «Τάσεις» το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, στις 19.00 στο Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74 στη Πλάκα.

Πρόκειται για μια ομάδα που δημιουργήθηκε με μόνη πρόθεση την κοινή έκφραση και την κοινή έκθεση των εργασιών διάφορων καλλιτεχνών προερχομένων από διαφορετικούς ορίζοντες, με διαφορετικές δεδομένες, καθώς και εκφραζόμενοι σε ξεχωριστά στυλ της σημερινής εκφραστικής πραγματικότητας εξώτερης από κάθε οροθετημένο στυλ.

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες:

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΡΑΠΗΣ

Καλλιτέχνης Δρ. στη φιλοσοφία των επιστήμων.

Γεννημένος στην Αθηνά τον Μάη του 1949, τόσο στην ποίηση, όσο και στην επιστημονική ερευνά, καθώς και στην ζωγραφική, εκφράζεται στα πλαίσια της εικονικής πραγματικότητας βασιζόμενος και μόνον στην επιστημονική τεκμηρίωση.

ΗΛΙΑΝΑ ΣΚΟΥΛΑΞΙΝΟΥ

Εικαστικός γεννημένη στην Αθήνα το 1986. Εκφράζει την αντισυμβατική πραγματικότητα της εποχής με έντονα χρώματα και καθαρές φόρμες εμπνευσμένη τόσο από πρόσωπα της καθημερινότητας όσο και της προσωπικής προσέγγισης συναισθημάτων που δημιουργούνται από αυτά.

ΛΕΝΑ ΒΑΚΑ

Ζωγραφοποιός, γεννημένη στα Τρίκαλα το 1962. Εκφράζει την ανάγκη για ισορροπία ζωγραφίζοντας το είναι και το φαίνεσθαι, ακροβατώντας ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα, βουτώντας στα χρώματα των αντιθέσεων.

ΑΝΤΖΕΛΑ ΚΑΛΟΒΥΡΝΑ

Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Συντήρηση Αρχαιοτήτων και έργων τέχνης και συνέχισε τις σπουδές τις στη ζωγραφική δίπλα σε διακεκριμένους ζωγράφους. Παράλληλα με τη ζωγραφική, έχει ασχοληθεί με την φωτογραφία, το ψηφιδωτό, την γλυπτική και την κεραμική. Αυτός ο κύκλος δουλειάς της, επικεντρώνεται σε ανθρωποκεντρικά θέματα, αποδίδοντάς τα μέσα από την ρευστότητα και την δυναμική της έκφρασης.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ

«Η τέχνη είναι συναισθήματα… Θεωρώ ότι ένα έργο πρέπει να μιλάει στη καρδιά του θεατή, να υπάρχει αυτή η εκμαίευση συναισθημάτων και ταύτιση. Ονομάζομαι Αντώνης Σκαρλάτος, ζω στον Πειραιά και έχω γεννηθεί στην Αθήνα».

ΣΤΕΛΛΑ ΖΑΦΕΙΡΗ

«Μέσα από τα ‘Μελανογραφήματα’ εκφράζω τον κόσμο του υποσυνείδητου και του συναισθήματος. Με σύμμαχο τη σινική μελάνη ο δρόμος μου είναι γεμάτος αποκαλύψεις. Γεννήθηκα και ζω στην Αθήνα».

ΓΙΟΥΛΗ ΒΡΑΝΑ

«Γεννήθηκα στην Αθήνα από καλλιτέχνες γονείς. Λατρεύω τη δουλειά μου, τα ανθρωποκεντρικά έργα μου με τα έντονα χρώματα με αντιπροσωπεύουν πλήρως. Και μην ξεχνάμε: Ο καλλιτέχνης είναι ένας μικρός θεός… αυτό είναι το πιστεύω μου».

ΚΟΣΜΑΣ ΣΚΑΒΑΝΤΖΟΣ

«Δρ. Φιλοσοφίας, ειδίκευση ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ, ζωγράφος, συγγραφέας 3 βιβλίων Φιλοσοφίας, Συλλέκτης αρχαίας Ελλην. Γραμματολογίας. Γεννήθηκα στην Αθήνα & ζωγραφίζω 3 δεκαετίες. Κατ’ ουσίαν αυτοδίδακτος - με εξαίρεση την εξάσκηση σε ακαδημαϊκό γυμνό 2 χρόνια σε εργαστήρια. Έκανα Κυβισμό, Αφαίρεση, Ρεαλισμό, Σχέδια, Ακαδημαϊκό Ρεαλισμό & Ψηφιδωτά. Μετά το 2011 αφοσιώθηκα σε ιδιότυπα θέματα με φιγούρες σε ελληνικά τοπία, κυρίως Αττικά. Με ενδιαφέρει το ζήτημα της ‘’Ελληνικότητας’’ της Ζωγραφικής, ιδωμένο όμως μέσα στα σημερινά μετα-μοντέρνα πλαίσια. Υπό αυτή την έννοια το ‘’αττικό φως’’ καθίσταται σε πολλά από τα έργα μου ένα ζητούμενο. Ένας άγνωστος Χ».

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ

«Η ζωγραφική είναι αγάπη, διέξοδος, ελευθερία. Ζωγραφίζω με αγάπη δίνοντας διέξοδο στα συναισθήματα και τις σκέψεις μου, αφήνοντας ελεύθερα τα έργα μου στα μάτια του θεατή, με την προσδοκία να μιλήσουν στα δικά του συναισθήματα και στις σκέψεις».

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 25 Νοεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Contemporary Space Athens

Μητροπόλεως 74, Αθήνα , τηλ. 210 3428511,

Εγκαίνια: Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 19.00 Διάρκεια έκθεσης: 05/11/2016 – 25/11/2016 Ώρες: Τετάρτη έως Κυριακή 14.00-21.00

Βρείτε μας στο Facebook: Ανεξάρτητοι Εικαστικοί Καλλιτέχνες

bottom of page