Πρόσκληση συμμετοχής στην έκθεση “DÍA DE LOS MUERTOS ΕΧΗΙΒΤΙΟΝ-ΤΗΕ DAY OF THE DEAD”O εορτασμός του «DÍA DE LOS MUERTOS ΕΧΗΙΒΙΤΙΟΝ» είναι μια ευκαιρία συνάντησης και μνήμης που περιλαμβάνει εκδηλώσεις μέσω των οποίων ο θάνατος αναγνωρίζεται ως μέρος της φυσικής διαδικασίας της ζωής. Η Ημέρα των Νεκρών της μεξικανικής παράδοσης έχει επίσης ανακηρυχθεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Άυλη Κληρονομιά.


Σκοπός της έκθεσης είναι να αναδείξει τους δημιουργικούς τρόπους με τους οποίους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο τιμούν αυτή τη βαθιά σημαντική γιορτή μέσα από καλλιτεχνικές εκφράσεις προσωπικής και παγκόσμιας σημασίας.

Καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο καλούνται να υποβάλουν έως και 3 έργα τέχνης (δισδιάστατα ή τρισδιάστατα), οποιουδήποτε μέσου τέχνης και έκφρασης. Τα υποβληθέντα έργα τέχνης πρέπει να εξερευνούν δημιουργικά την ουσία και το συναίσθημα αυτών των παραδοσιακών μεξικανικών αξιών. Οι εικόνες, τα σύμβολα και τα μοτίβα είναι ατελείωτα: μνημεία και αναμνήσεις, βωμοί και ιερά, χάρτινα λάβαρα (Papel picado), λουλούδια, κεριά, άγιοι, αγρυπνίες στους τάφους, επιδείξεις, σκελετοί. Όλα τα έργα θα εξεταστούν με γνώμονα τη θεματολογία και την δημιουργικότητα από τους επιμελητές της έκθεσης.

ΓΝΩΡΙΣTΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ Το European Centre/Contemporary Space Athens είναι μια έκταση 350 τ.μ. συνολικά (ισόγειο, ημιώροφο, 1ος και 2ος όροφος) στην οδό Μητροπόλεως 74, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος που φιλοξενεί εκθέσεις αρχιτεκτονικής, design & εκθέσεις ποικίλων μορφών τέχνης. Φιλοξενεί επίσης εκθέσεις από το Chicago Athenaeum: Museum for Architecture and Design που εδρεύει στην Γκαλένα, Ιλλινόις στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΜΕΛHTEΣ H επιμέλεια της έκθεσης “DÍA DE LOS MUERTOS SHOW” θα γίνει από τους: -Ιωάννης Καραλιάς, Πρόεδρος του European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies, αρχιτέκτονας, ζωγράφος και ποιητής. -Christian Narkiewicz-Laine, Πρόεδρος του Chicago Athenaeum: Museum for Architecture and Design, αρχιτέκτονας, κριτικός τέχνης, ζωγράφος και ποιητής.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΛΙΚΟΥ Οι καλλιτέχνες μπορούν να υποβάλουν φωτογραφίες(1 ή 2 από κάθε έργο) έως και 3 έργων τέχνης σε μορφή JPEG (300 dpi).Οι συμμετοχές πρέπει να περιέχουν μια λίστα που θα περιλαμβάνει τον τίτλο, τα μέσα, τις διαστάσεις και τη λιανική τιμή/αξία κάθε έργου που υποβάλλεται. Το υλικό υποβολής δεν θα επιστραφεί. Οι καλλιτέχνες μπορούν να υποβάλουν φωτογραφίες ή βίντεο της δουλειάς τους ψηφιακά μέσω email στο ikaralias@europeanarch.eu, αναφέροντας στη γραμμή θέματος του email "Για την έκθεση DÍA DE LOS MUERTOS ΕΧΗΙΒΙΤΙΟΝ".


ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΓΩΝ Οι καλλιτέχνες μπορούν να υποβάλουν έως και 3 ολοκληρωμένα έργα τέχνης (100 x 100 μέγιστο μέγεθος για ζωγραφικούς πίνακες) αλλά και οποιοδήποτε άλλο είδος τέχνης, (δισδιάστατα ή τρισδιάστατα. Εάν τα έργα επιλεχθούν, θα πρέπει να είναι έτοιμα για προβολή. Οποιοδήποτε αποδεκτό έργο που δεν είναι σύμφωνο με την αρχική υποβολή ή/και δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένο για έκθεση δεν θα εκτεθεί. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με υποβολές που αφορούν εναλλακτικά μέσα ή επιπλέον πληροφορίες για συμμετοχή στην έκθεση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Κωνσταντίνα Γελαδάκη στο konstadina@europeanarch.eu .

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ Οι καλλιτέχνες που θα υποβάλλουν τα έργα τους θα πρέπει να περιλαμβάνουν μια σύντομη δήλωση καλλιτέχνη (Artist’s Statement) σχετικά με τα υποβληθέντα έργα και ένα μικρό βιογραφικό με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας. Αυτά πρέπει να υποβληθούν είτε σε έγγραφο Word (έως 200 λέξεις) είτε να επικολληθούν στο σώμα του μηνύματος υποβολής του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΩΝ Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, 2022. Οι καλλιτέχνες των οποίων τα έργα θα επιλεγούν να παρουσιαστούν στην έκθεση θα ειδοποιηθούν έως τις 15 Σεπτεμβρίου με e-mail.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ Για την έκθεση θα εκδοθεί κατάλογος και θα δοθεί δωρεάν στους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στην έκθεση. Οι καλλιτέχνες θα μπορούν να συμμετέχουν επίσης δωρεάν σε όλα τα δρώμενα που θα διοργανωθούν κατά την διάρκεια της έκθεσης. Πριν την λήξη της έκθεσης θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και θα ανακοινωθεί ο νικητής που θα έχει επιλέξει το κοινό καθώς και το βραβείο του.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εγκαίνια: Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, 2022.

Διάρκεια: Από 27 Οκτωβρίου έως 20 Νοεμβρίου, 2022.

Χώρος: The European Centre/Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74, Αθήνα. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, 2022. Κόστος συμμετοχής έως 3 έργα: 100,00 ευρώ. (Τα μεταφορικά έξοδα των έργων επιβαρύνουν τους καλλιτέχνες). Περισσότερες πληροφορίες: 210 3428511. Διοργάνωση: Chicago Athenaeum: Museum for Architecture and Design και European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies.