top of page

Διάρκεια έκθεσης
03/11 - 26/11/2017

Χορηγοί Επικοινωνίας/Yποστηρικτές

4x3


Ομαδική έκθεση ζωγραφικής «4x3»
Το Chicago Athenaeum: Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies, παρουσιάζουν την ομαδική έκθεση ζωγραφικής των καλλιτεχνών Κωνσταντίνου Γεωργόπουλου, Μιχάλη Μηναριτζόγλου, Σπύρου Γεώργα και Βασίλειου Αράπη με τίτλο «4x3» και σας προσκαλούν στα εγκαίνια την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, 2017, στις 19.30 στο Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74, στη Πλάκα.
Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ 
Ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος γεννήθηκε στο Μπατ-Χαλ της Γερμανίας το 1950 από Έλληνες γονείς. Το 1973 αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών των Αθηνών. Διδάσκαλοι όπως ο Βασιλείου, ο Μάιπας, ο Μαυρoΐδης, στάθηκαν κοντά του και του δίδαξαν τα μυστικά της Εικαστικής Τέχνης. Παράλληλα με τις σπουδές στην Σχολή Καλών Τεχνών διδάχτηκε από τον Προϊστάμενο των εργαστηρίων συντήρησης έργων τέχνης του Βυζαντινού Μουσείου Αθηνών Νικόλαο Καΐλα στην συντήρηση έργων τέχνης. Είναι μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου. 

Έχει αναπαλαιώσει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς, το Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Οφθαλμιατρείο Αθηνών, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το Μουσείο Κεραμικής Τέχνης καθώς και πολλά ιδιωτικά Νεοκλασικά Κτίρια.

Κυριότερες εκθέσεις : 
Γκαλερί ΖΥΓΟΣ-Αθήνα, Γκαλερί ΥΔΡΟΧOΟΣ-Αθήνα, Γκαλερί ΑΡΤ ΤΑΟΥΕΡ-Αθήνα, Γκαλερί ΑΡΤ-ΚΟΛΩΝΑΚΙ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΡΑΜΑ.
Περισσότερες Πληροφορίες:
Facebook : Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος
Mail: Kgeorgopoulos61@gmail.com

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΗΝΑΡΙΤΖΟΓΛΟΥ 
Μέλος του Επιμελητήριου Εικαστικών τεχνών Ελλάδος _Ε.Ε.Τ.Ε Αthens.H πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε είναι η Αθήνα. Σπούδασε αρχιτεκτονικό σχέδιο και δούλεψε ως σχεδιαστής προοπτικού σχεδίου σε τεχνικά γραφεία. Η σχέση του με την ζωγραφική και η αγάπη του γι’ αυτήν άρχισε με την παιδική του ηλικία και έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητας του. 

Το 1979 φιλοτέχνησε ολόσωμο άγαλμα ενός φοιτητή για τους αγώνες του πολυτεχνείου στην πλατεία του Δήμου Ταύρου. Το 1983 παίρνει μέρος στην ευρωπαϊκή διοργάνωση ζωγραφική στην ύπαιθρο της Βουλγαρίας «I paint the nature of Bulgaria» με ογδόντα καλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη με την συμμετοχή της σχολής καλών τεχνών του TIRNOVO Έχει τιμηθεί με Α’Βραβεία από την Σχολή Σχεδιαστών, το TIRNOVO Βουλγαρίας, τον ΕΟΜΕΧ, την Πανελλήνια έκθεση Παρνασσός και δεκάδες επιβραβεύσεις από εικαστικούς συλλόγους. 
Αγιογράφησε τον ναό του Αγίου Πολύκαρπου Μαλάματα, τον Άγιο Κωνσταντίνο Μαλάματα Άγιο Νικόλαο και δεκάδες ιδιωτικά εξωκλήσια. Εικονογράφησε δυο βιβλία της BBC εκδόσεις Γρίβα. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και φιλοτεχνεί τοιχογραφίες πολυτελών κτισμάτων, με την αγιογράφηση ναών, την εικονογράφηση βιβλίων, πορτρέτα και γλυπτική. 

Κυριότερες εκθέσεις: 
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών 2009, Τεχνόπολη- Γκάζι 2008, Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολη 2008, Πολεμικό Μουσείο 2007, Τεχνόπολη- Γκάζι 2007, Νίσυρος υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού 2007, Πινακοθήκη Πειραιά 2007, Πινακοθήκη Καλλιθέας 2006, Ολυμπιακό Στάδιο 2005, Μέγαρο Ο.Λ.Π, Γκαλερί Νικόδημος, Γκαλερί Εγγονόπουλος, Δημοτικό θέατρο, Εκπαιδευτήρια Ζυρίδη και σε δεκάδες άλλες εκθέσεις. 
Περισσότερες Πληροφορίες:
Website: http://www.minaritzoglou.gr/
Mail: mminaritzoglou@gmail.com

ΣΠΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΣ
Ο Σπύρος Γεώργας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. 
Ακολούθησε σπουδές Ζωγραφικής στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας και αντίστοιχα της Μπολόνια, ενώ ήδη είχε διδαχθεί μαθήματα σχεδίου από τον Γ. Κουζούνη. 
Στην επαγγελματική του πορεία ασχολήθηκε με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων, τη δημιουργία αφισών για θεατρικά έργα, Φεστιβάλ Μουσικής στην Αμερική και για διαφημιστικές καμπάνιες. Το οδοιπορικό του στην Ασία (Οδυσσός, Τραπεζούντα, Ερζερούμ, Κασπία Θάλασσα), το 1995-96, υπήρξε καθοριστικό για την καλλιτεχνική του έμπνευση και δημιουργία. Από το 1996 διδάσκει χρώμα και σχέδιο για την προετοιμασία υποψηφίων φοιτητών στην Α.Σ.Κ.Τ.

Έγραψε το βιβλίο-μελέτη «Χρώμα-Φύση-Τέχνη» και ακόμα τρία βιβλία για τη ζωή και το έργο των καλλιτεχνών, Κ. Παρθένη, Γ. Τσαρούχη και Γ. Μπουζιάνη, (Εκδόσεις Finatec, 1998-2001). Το 2005 συντέλεσε στη δημιουργία της Gallery of Art «Τεχνηέντως» -Print Paint, που φιλοξένησε σε περιοδικές εκθέσεις σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες.

Από το 2011 αρθρογραφεί για θέματα Τέχνης στο διαδικτυακό περιοδικό «ΝΤΟΥέΝΤΕ» .
Η ενασχόλησή του με τη σκηνογραφία θεάτρου επί σειρά ετών, επεκτάθηκε από το 2014 και στην υποκριτική, συμμετέχοντας σε θεατρικές παραστάσεις καθώς και σε κινηματογραφικές ταινίες. Σε αρκετές παραστάσεις συνδυάζει και τις δύο ιδιότητες (ηθοποιός-ζωγράφος), όπου ζωγραφίζει πάνω στη σκηνή με την παρουσία του κοινού.

Από τη δεκαετία του 2000, διαμορφώνει τις μορφοπλαστικές του αναζητήσεις που πλέον εγκαταλείπουν τον καθαρά δισδιάστατο χώρο της ζωγραφικής. Η έρευνά του στρέφεται στη χρήση στέρεων υλικών με κατασκευές από μάρμαρο, ξύλο, μέταλλο, γυαλί, χημικά υλικά, καθώς και σε συνδυασμούς πολυμέσων, σφραγίζοντας την εικαστική του πορεία με επεμβάσεις-παρεμβάσεις σε νέους πολύ επίπεδους χώρους.
Έχει παρουσιάσει έργο του σε ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και έχει συμμετάσχει σε πολλές Ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται σε Πινακοθήκες Δήμων και σε Δημόσιες και Ιδιωτικές Συλλογές σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική, Κίνα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Κυριότερες εκθέσεις:
Κέρκυρα 1991, Δημοτικό Θέατρο, Αθήνα 1993, Πνευματικό Κέντρο, Κόρινθος 1994, Αίθουσα «Το Πανηγύρι των Τρελών», Αθήνα 1998, Γκαλερί «Δημόκριτος», Αθήνα 2006, Gallery of Art Τεχνηέντως, Πειραιάς 2015, Δημοτική Πινακοθήκη, Κωνσταντινούπολη 2017, RC Gallery Dedeman, Κωνσταντινούπολη 2017, ARP Gallery Hilton Vosphorus.
Περισσότερες πληροφορίες:
Website: www.georgaspaints.com
Facebook: Spyros Georgas - Σπύρος Γεώργας
Mail: aspyge@otenet.gr

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΡΑΠΗΣ
Καλλιτέχνης - Ερευνητής Δρ. στην Φιλοσοφία των επιστήμων.
Γεννημένος στην Αθηνά τον Μάη του 1949, τόσο στην ποίηση, όσο και στην επιστημονική ερευνά, καθώς και στην ζωγραφική, εκφράζεται στα πλαίσια της εικονικής πραγματικότητας βασιζόμενος και μόνον στην επιστημονική τεκμηρίωση. 

Σπουδές: Απόφοιτος της ΑΣΚΤ ΑΘΗΝΩΝ (εργαστήριο ζωγραφικής) , Μεταπτυχιακό στην Ecole sup. des beaux-arts – PARIS, Δίπλωμα Ecole supérieure des arts appliqués – Arts graphiques – Déco de théâtre Arch. d’intérieur -- Κ.Τ.Ε. ATHENES – Art. Deco PARIS, Δίπλωμα της Σχολής του Λούβρου πάνω στην Ιστορία της τέχνης – ΠΑΡΙΣΙ, Δίπλωμα από το Γλωσσικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Έχει διδακτορικό στη φιλοσοφία των Επιστημών – Bi-deg Ecole normale sup. - Facultée des Sciences humaines Sorbonne IV. Μιλάει άριστα Ελληνικά ,Γαλλικά, Αγγλικά, Ιταλικά.

Έχει εργαστεί επτά έτη ως ανεξάρτητος σκηνογράφος, είκοσι δυο έτη ως δημιουργός στην διαφήμιση, πέντε έτη ως αναπληρωτής καθηγητής στην Facultée des Sciences Humaines Sorbonne IV. Έχει γράψει τέσσερα θεατρικά έργα (Σενάριο, Σκηνοθεσία, Σκηνογραφία, Χορογραφία) στα οποία έχει συμμετάσχει και ως ηθοποιός, τα οποία ανέβηκαν σε αμφιθέατρα στην Ευρώπη και στις Γαλλικές αποικίες. Έγραψε τέσσερα βιβλία κοινωνικού περιεχομένου και επτά πάνω στην ερευνά του απόλυτου Σύνπαντος στην Γαλλική γλώσσα, καθώς και τέσσερα στην Ελληνική γλώσσα.

Τα ζωγραφικά του έργα έχουν εκτεθεί σε πολλές ατομικές μεταξύ Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Επίσης έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ανά την Ευρώπη.

Κυριότερες εκθέσεις:
Upper Grosvenors London 1978 – Forms Νew Υork U.S.A 1981 – Belgrade, Rome, Livorno Italy 1979 έως 1996 – Stuttgart, Monaco, Ulm, Berlin Germanie 1995 έως 2002 – Boston U.Sa 2005 – Ευγενίδιο, Γκάζι, Π. Φάληρο, Πινακοθήκη του Πειραιά, Contemporary Space Athens, Ελλάδα και πολλές στο Παρίσι.
Περισσότερες Πληροφορίες : 
Website: http://arapis-art.tumblr.com/
Mail: vasarapis@gmail.com

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 3 έως και τις 26 Νοεμβρίου. Στα πλαίσια της έκθεσης και κατά την διάρκεια αυτής θα παρουσιαστούν τα παρακάτω δρώμενα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό:

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, 19.00-21.00
Μουσική Βραδιά: Ο Νίκος Γεώργας, ο τραγουδιστής που μάγεψε με την φωνή του ολόκληρη την Ελλάδα, θα μας τιμήσει με την παρουσία του και θα ερμηνεύσει παλιά αγαπημένα κομμάτια.https://www.youtube.com/watch?v=vvbKyViU2Iw&feature=youtu.be

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, 19.00-21.00
Εισήγηση του καλλιτέχνη Βασιλείου Αράπη, Δρ. στην Φιλοσοφία των Ειστημών με θέμ«Η κοινωνιολογία της τέχνης και της επιστήμης».

Εγκαίνια: Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, στις 19.30
Χώρος: Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74, Αθήνα 
Διάρκεια έκθεσης: Από 03/11/2017 έως 26/11/2017
Ημέρες & Ώρες: Τετάρτη έως Κυριακή 14.00 -21.00
Πληροφορίες : 210 3428511.


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

CONTEMPORARY SPACE ATHENS/

Oμαδική έκθεση 4χ3

bottom of page